piątek, 3 sierpnia 2012

Sezon na kurki

Wczorajszy obiadek - czarne spaghetti z sosem z kurek i śmietany.
Kurki udusiłam na odrobinie masła roślinnego. Wg diety niełączenia tłuszcze, czyli grupę 3 można dowolnie łączyć albo z węglowodanami albo białkiem. Natomiast ponieważ stosuję też olej budwigowy, staram się nie przesadzać z innymi tłuszczami, no i unikać tłuszczy zwierzęcych.
Dodałam do kurek posiekaną cebulkę i czosnek. Po paru minutach podlałam odrobina wody. Gdy wszystko było miękkie, dodałam śmietanę 12%.
W trakcie ugotowałam makaron. Całość zwieńczyłam odrobiną posiekanego koperku.
Przy okazji - muszę sobie kupić takie kółko-miarkę do odmierzenia porcji makaronu, widzał ktoś gdzieś taki gadget? bo nie mogę trafić..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz